Laita hyvä kiertämään!

Näin mielikuvasi vaikuttavat parisuhteeseesi | Arjen NLP eli miten käytän NLP:tä omassa elämässäni, osa 3

 

Kuinka monta ”henkilöä” sinun parisuhteessasi on?

NLP:n opiskelujen myötä tiedän myös, että se mitä päämme sisällä on meneillään, vaikuttaa siihen, miltä asiat meistä tuntuvat.

Päämme sisäisellä menolla tarkoitan esimerkiksi mielikuviamme sekä sisäistä ääntämme, eli sitä melko lailla taukoamatta jatkuvaa sisäistä puhetta.

Parisuhteen kannalta keskeisinä asioina tulee ensimmäiseksi mieleeni se, miten mielikuvamme vaikuttavat siihen, tuntuuko puoliso ihastuttavalta vai ei.

Ja toisaalta keskeisenä asiana mieleeni nousee myös mielikuvien vaikutus siihen, korostuuko parisuhdetta ajatellessamme esimerkiksi riidat vai niin sanotut hyvät ajat.

Parisuhteissa on muuten oikeastaan läsnä ainakin neljä ”henkilöä”: Sinä, puolisosi, sinun näkemyksesi puolisostasi ja puolisosi näkemys siitä, kuka/millainen sinä olet.

Puolisoiden näkemykset toisistaan voivat myös vaihdella suurestikin tilanteesta ja esimerkiksi omasta olotilasta riippuen.

 

Lue myös: 3 vinkkiä parempaan parisuhteeseen.

 

Näin mielikuvasi vaikuttavat parisuhteeseesi

Mielikuvia säätämällä tunteitaankin voi säädellä

Yksi oleellisista tekijöistä, joka vaikuttaa siihen, miten kiinnostavalta tai houkuttavalta toinen ihminen meistä tuntuu, on mielikuvamme tuosta ihmisestä.

Toisin sanoen, se miten tuo ihminen on mielessämme, miten näemme tuon henkilön mielikuvissamme, vaikuttaa tuntemuksiimme häntä kohtaan.

Ajatellaanpa esimerkkinä, että kuvailet jollekulle sinulle erityistä ihmistä, sellaista, jota rakastat ja arvostat todella paljon.

Jotta voit kuvailla vaikkapa sitä, miltä tämä ihminen näyttää, mielessäsi täytyy olla mielikuva tuosta henkilöstä.

Mielikuvasi henkilöstä, jota rakastat ja arvostat, on ominaisuuksiltaan erilainen kuin mielikuva henkilöstä, jota et voi sietää, tai mielikuva henkilöstä, joka on samantekevä, tai vaikkapa ihan kiva.

Voin käyttää tätä asiaa joko hyvää parisuhdettani ylläpitääkseni tai onnistua ”sössimään” tämän hyvän parisuhteen kohdatessani jonkun toisen kiinnostavalta tuntuvan miehen.

Tiedän, miten mielikuvat vaikuttavat tunteisiimme ja tiedän, miten voin vaikuttaa mielikuviini ja sitä kautta siis myös tunteisiini.

Sen takia voin tietoisesti valita, tunnenko vetoa johonkuhun toiseen vai en, sillä voin valita muuttaa mielikuvieni ominaisuuksia siten, että tuo mystinen vetovoima heikkenee tai häviää.

 

Lisää aiheesta: Arjen NLP osa 1 – Miksi en kosketa puolisoani kun hän on huonossa tunnetilassa.

 

Samasta syystä voin valita, että mielikuvani parisuhteen ns. hyvistä hetkistä saavat minussa aikaan paljon positiivisia tunteita.

Samoin kuin valitsen muistella mielikuviani riidoista ja muista hankalammista hetkistä siten, että ne eivät aiheuta tässä hetkessä enää mielipahaa ja valtavasti kurjia tunteita.

Mitä ajatuksia sinussa herää? Olisiko hyödyllistä oppia asiasta lisää? Vai joko sinulla on käytössäsi riittävästi mielen työkaluja, joilla voit vaikuttaa esimerkiksi tässä tekstissä kuvattuihin asioihin?

Laita hyvä kiertämään!

Kirjoita kommentti

Your email address will not be published.