Laita hyvä kiertämään!

Hyvinvointiasi tukeva kirje sinulta sinulle -Sateisen päivän kirje | Kohdatessamme haastavia elämäntilanteita, kriisejä tai muita yllättäviä ja raskaita kokemuksia, voi olla vaikeaa muistaa erilaisia keinoja pitää huolta itsestä.

Kuormittava elämänvaihe voi estää meitä ajattelemasta selkeästi. Siksi saatamme tarkoituksetta ajautua liian kauas meille hyvää tekevistä tavoista tai aktiviteeteista.

Olen jo pidemmän aikaa pohtinut erilaisia keinoja, miten hankalassa tilanteessa muistaisimme, mikä on meille avuksi ja mikä ei.

Uskon, että ainakin useimmilla meistä on tietoa ja käsitystä siitä, mikä tekee itselle hyvää ja millaisia erilaisia keinoja voimme hyödyntää lisätäksemme hyvinvointiamme ja helpottaaksemme oloamme.

Stressaantuneena, väsyneenä, järkyttyneenä tai muutoin kurjassa tunnetilassa ne avuksi olevat keinot eivät välttämättä tule mieleen.

Yksi hyvä tapa muistuttaa itseäsi näistä sinulle hyvää tekevistä asioista, on kirjoittaa itsellesi Sateisen Päivän Kirje.

 

Hyvinvointiasi tukeva kirje sinulta sinulle -Sateisen päivän kirje

 

Englantilainen ratkaisukeskeinen psykoterapeutti ja kouluttaja John Henden suositteli eräässä koulutuspäivässä kirjeen kirjoittamista sateisen päivän varalle. Hän kertoi tämän alun perin Yvonne Dolanin kuvaileman kirjoittamistehtävän olevan hänen mielestään asia, joka jokaisen olisi hyvä tehdä.

Kirje sateisen päivän varalle tulisi kirjoittaa sellaisena hetkenä, kun voit suhteellisen hyvin ja on rauhallinen olo.

Kyseessä on siis kirje sinulta sinulle itsellesi. Sen tarkoitus on muistuttaa haastavissa elämäntilanteissa hyvää tekevistä asioista, aktiviteeteista, ihmisistä joihin ottaa yhteyttä yms.

Sateisen päivän kirje on hyvä tallettaa paikkaan, josta se on helposti löydettävissä tarpeen tullen.

Voi olla hyvä idea ottaa kopioita kirjeestä ja säilyttää niitä eri paikoissa, ja antaa muutama kopio ystäville tai muille läheisille säilytettäväksi.

Yksi kopio kirjeestä voi kulkea mukanakin, esimerkiksi taiteltuna lompakkoon tai laukussa tai vaikkapa kalenterin välissä.

Ohje kirjeen kirjoittamiseen löytyy ainakin John Hendenin kirjasta ”What It Takes to Thrive”, mutta koska aihe on mielestäni tärkeä, lisäsin Astetta parempi elämä -sivuston maksuttomalle jäsenalueelle opastusvideon ja työkirjan avuksi oman kirjeesi kirjoittamista varten.

Jos sinulla ei vielä ole käyttäjätunnuksia maksuttomalle jäsenalueelle, tutustu tarkemmin täällä.

 

Laita hyvä kiertämään!

Kirjoita kommentti

Your email address will not be published.