Laita hyvä kiertämään!

Perjantain Podcast-Poiminnat: Miesten ja naisten aivojen erilaisuudesta | The Brainfluence Podcast with Roger Dooley: Breakthrough Growth using Gender Intelligence

 

Perjantain Podcast-Poiminnat: Miesten ja naisten aivojen erilaisuudesta

 

Roger Dooleyn Brainfluence podcastin vieraana oli 6.7.2017 julkaistussa jaksossa Barbara Annis, joka loi termin ”sukupuoliäly” (gender intelligence) yli 20 vuotta sitten.

Annis puhuu jaksossa esimerkiksi naisten ja miesten aivojen eroista. Hän korostaa, että kuulija ei voi olettaa, että kaikki miehet tai kaikki naiset ovat tietynlaisia, vaan yksilötasolla ihmisissä on eroja, mikä on mielestäni erittäin hyvä asia tuoda esille.

Erityisen kiinnostavana seikkana haluan tästä jaksosta nostaa esille eron siinä, miten miesten ja naisten rentoutuminen/stressistä palautuminen (podcastissa käytettiin tässä yhteydessä sanaa de-stress) eroaa toisistaan.

Annis kuvaili tilanteen, jossa mies lepää ja häneltä kysytään ”mitä ajattelet?”.

Vastaus on Annisin mukaan tyypillisesti: ”En mitään.”

Ongelmia syntyy siinä vaiheessa, kun naisena helposti tulkitsemme tuon vastauksen välttelynä, salailuna tai siten, että mies ei välitä.

Annis kertoi, että itse asiassa miesten aivoissa on heidän levätessään hyvin alhainen aktivaatiotaso, ja että miesten tarvitsee levätä siten, jotta heidän kehonsa muodostaisi testosteronia lisää.

Naisilla taas pyrkimys ”stressin purkuun” tapahtuu ihan toisella tavalla.

Annisin mukaan naisten täytyy puhua asiat halki ja purkaa mielen päällä olevia asioita puhumalla selkiyttääkseen ajatuksensa.

Hän mainitsi, että naisen aivot ovat lepotilassa yhtä aktiiviset kuin miesten aivot silloin kun miehet työskentelevät jonkin pulman parissa.

Keskustelin tästä podcast-jaksosta mieheni kanssa.

Kertoessani tuosta naisten ja miesten aivojen välisestä erosta hän vahvisti omasta puolestaan todelliseksi kokemuksekseen sen, ettei hän usein ajattele mitään levätessään.

Itse taas olen viime aikoina monet kerrat tuskaillut hänelle ääneen sitä, että haluaisin useammin ihan vain puhua, koska koen että sillä tavalla ajatukseni selkiytyvät.

Minusta tämä oli kiinnostava ja kuuntelemisen arvoinen jakso. Tässä tekstissä mainitsemani asia on vain yksi pieni osanen siitä, mitä kaikkea kiinnostavaa tässä podcast-jaksossa keskusteltiin.

Mitä ajatuksia sinulle herää? Tuntuiko tutulta? Voit kommentoida myös, miltä tämä Perjantain Podcast –Poiminnat ideana vaikuttaa? Jatkoon vai ei jatkoon?

 

Laita hyvä kiertämään!

Kirjoita kommentti

Your email address will not be published.