Laita hyvä kiertämään!

Psykiatrian ongelma ja sen ratkaisu – vieraana Tomi Bergström

Psykologian tohtori Tomi Bergström on kirjoittanut kirjan Mieletön häiriö – Psykiatrian ongelma ja sen ratkaisu. Tämä video on tallenne Facebook livekeskustelusta, jossa Tomia haastattelin hänen kirjaan liittyvistä teemoista.

Psykiatrian ongelma ja sen ratkaisu – vieraana Tomi Bergström

”Väitän, että usein mielenterveyshoito itsessään aiheuttaa enemmän harmia kuin hyötyä, eikä tilanne tästä parane lisäämällä nykyisiä resursseja tai kouluttamalla ihmisiä nykyisiin käytäntöihin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, ettemmekö voisi lääketieteellisesti tai muuten auttaa ihmisiä, joiden olemme määritelleet kärsivän asiasta nimeltä mielisairaus, mielenterveysongelma tai mielenterveyshäiriö. Päinvastoin. Myös tieteen historia osoittaa, että vaikka käsityksemme todellisuudesta ovat jatkuvassa muutoksessa ja joudumme siksi alati kuoppaamaan vanhoja käsityksiämme, eivät aiemmat käsitykset ja tavat tehdä asioita ole suinkaan olleet turhia. Meidän täytyy vain yrittää oppia niistä.”

Yllä oleva lainaus on Tomi Bergströmin kirjasta Mieletön häiriö – psykiatrian ongelma ja sen ratkaisu.

Koen vahvasti, että nykyaikana tämä on meitä kaikkia koskettava asia ja meidän kaikkien on hyvä tarkastella tätä aihealuetta.

Se vaikuttaa merkittävästi omaan ja läheistemme hyvinvointiin, miten ns. mielenterveysongelmiin suhtaudutaan.

On tärkeää tiedostaa, mitä pulmia nykyisin yleisiin käytäntöihin ja ajattelutapoihin liittyy ja miten voisimme näitä aiheita lähestyä paremmalla tavalla.

 

Kuulen mielelläni, mitä ajatuksia tämä keskustelu sinussa herättää!

 

 

Myös tämä voisi kiinnostaa sinua: Avoimet dialogit ja psykoosien hoito -Vieraana Jaakko Seikkula


Oletko jo katsonut
maksuttoman 3 toipumisen mahdollistavaa ja mielen hyvinvointia tukevaa ajattelutapaa -videoluennon?

Laita hyvä kiertämään!

Kirjoita kommentti

Your email address will not be published.