Laita hyvä kiertämään!

Minäkuvaa muuttavat 60 minuuttia. | Tiedätkö, miten pienestä joskus on kiinni se, että alat ajatella itsestäsi uudella tavalla?

Usein meillä ihmisillä on vähän paikoilleen jämähtänyt käsitys siitä, mitä ja millaisia olemme tai emme ole.

Saatamme omalla toiminnallamme myös estää toisenlaisen käsityksen syntymistä tai ilmaantumista. Monet meistä ovat tiukasti tapojensa orjia.

Minulle selvisi muutama vuosi sitten, että erään asian suhteen muutokseen siinä, mitä ajattelin itsestäni, tarvitsin vain 60 minuuttia!

Ja olin vasta jotakuinkin puoli vuotta lykännyt tuon 60 minuutin ajan ottamista itselleni tätä tarkoitusta varten koska:

 

”Ei se ole hyödyllistä juuri nyt ja voi osoittautua ajan hukkaamiseksi. Jotenkin kutkuttaisi tehdä se, mutta en oikein tiedä…”

Mistä oikein on kyse?

 

Minäkuvaa muuttavat 60 minuuttia

 

Joskus kevään 2017 tienoilla toteutin ajatuksen, jota olin pyöritellyt mielessäni jo pitkään. Olin lykännyt ajatuksen toteuttamisesta, koska en ollut varma onko se ”järkevää” (niin kuin kaiken tekemisen muka aina tarvitsisikaan olla).

Lopulta kuitenkin eräänä päivänä ajastin puhelimeen herätyksen 60 minuutin päähän, istuin sohvalle ison lehtiön ja kynän kanssa ilman varsinaista suunnitelmaa siitä, mitä tuon 60 minuutin aikana tekisin.

Tavoitteeni oli vain olla paikoillani 60 minuuttia ison tyhjän paperin ja kynän kanssa ja katsoa mitä siitä seuraa…

Ja tiedätkö mitä?

Minäkuvaa muuttavat 60 minuuttia

 

60 minuutin päästä minulla oli edessäni miellekartta ja muita muistiinpanoja kirjan sisällöstä!

Olin todella hämmästynyt, sillä en tiennyt, että jossain mieleni sopukoissa olisi sellainen piileksimässä!

Olen kyllä halunnut jo pikkutytöstä asti kirjoittaa kirjan tai kirjoja. Ja vaikka pidin itseäni ”runotyttönä” ja tykkäsin esimerkiksi piirtää lapsena ja nuorena (oikeastaan pidän piirtämisestä edelleenkin), en jostain syystä ollut koskaan ajatellut itseäni erityisen luovana ihmisenä.

Tuon 60 minuutin aikana tai jälkeen aloin kuitenkin nähdä itseni toisenlaisin silmin… Tajusin, että olin kyllä tainnut olla luova aina, mutta en tajunnut olleeni.

Kirjaidea sinänsä on edelleen miellekartta- ja muistiinpanovaiheessa, sillä tämän 60 minuutin kokeilun aikana esiin tullut luovuus johdatti minut ensin toteuttamaan monia muita ideoita.

Moni asia on muuttunut ajattelussani myös kohdatessani erilaisia pulmia ja haastavia tilanteita.

En nimittäin pyri pohtimaan pelkästään, että mikähän olisi järkevä toiminta- tai ajattelutapa jossakin tilanteessa. Usein pohdin myös, millainenkohan luova ratkaisu tähän asiaan voisi löytyä.

Miksi kerron tästä sinulle?

Koska minua mietityttää…

Mahdatko sinä lykätä jonkin sellaisen asian tekemistä tai vältätkö ajan ottamista jollekin sellaiselle toiminnalle tai pohdinnalle, joka voisi muuttaa käsitystäsi itsestäsi tai voisi auttaa sinua löytämään tai huomaamaan jotakin muuta uutta?

Lue myös: Taitonäkökulma tuo toivoa toipumiseen 

Kenties sinunkin elämässäsi on jotakin, minkä tekemistä tai toteuttamista olet siirtänyt, vaikka se voisi tuoda esiin jotakin mukavaa tai tavalla tai toisella hyödyksi olevaa ajateltavaa arjestasi, ihmissuhteistasi, elämästäsi, toiveistasi tai jostakin muusta.

Haluan ehdottaa, että jos mieleesi tulee jotakin erityistä vastauksena edellisiin kysymyksiin, päätä milloin teet kyseisen asian.

Laita hyvä kiertämään!

Kirjoita kommentti

Your email address will not be published.