Laita hyvä kiertämään!

 

”Täytyi käydä sairaalassa tällaisessa tilanteessa, että löysin elämänhaluni.”

Tuttavani sairastui jokin aika sitten umpipussin tulehdukseen.

Hän kertoi kärsineensä niin kovista vatsakivuista ja kuumeesta, että hänen läheisensä lopulta soittivat ambulanssin viemään hänet sairaalaan.

Kivut eivät sinänsä ole hänelle uusi asia, sillä häntä on jo vuosia vaivannut kipuoireyhtymä.

Tämän tuttavani kanssa keskustelu sai minut jälleen ajattelemaan sitä, miten elämässämme kokemistamme kamaluuksista voikin tulla meille tarpeellisia käännekohtia, joista olemme jälkikäteen kiitollisia.

Tuttavani, joka oli ollut pidemmän aikaa jo haasteellisen elämäntilanteen keskellä, kertoi:

”Minun täytyi käydä sairaalassa tällaisessa tilanteessa, että löysin elämänhaluni. En halua tuhota elämääni. En tiedä, milloin olen ollut niin huonossa kunnossa fyysisesti. Mutta nyt olen oman elämän kasvun paikalla. Arvostan elämää enemmän, ja olen hyvällä tavalla itsekkäämpi. Enemmän ihminen pelkää elämää kuin kuolemaa. Arvostan muita ihmisiäkin enemmän. Olisin jäänyt paljosta paitsi, jos tätä kokemusta ei olisi ollut.”

 

Viime aikoina olen kuullut monien muidenkin kertovan vastaavista kokemuksista.

Toisinaan elämässä voi olla ulkoisesti kaikki asiat hyvin, ja voi tuntua siltä, etteivät läheiset tai muut ihmiset ymmärrä sisällä vellovaa tyytymättömyyttämme.

Sellaisissa tilanteissa saatamme jopa toivoa, että tapahtuisi jotain ”kamalaa” saadaksemme ”riittävän järkevän syyn” muuttaa elämän suuntaa ja tehdä sitä, mistä oikeasti haaveilemme.

Erään henkilön elämässä töistä saadut potkut olivat kamalin asia ikinä, kunnes hän tajusi, että on jo vuosia toivonut, että uskaltaisi lähteä toteuttamaan itseään ihan toisella alalla.

Irtisanominen, niin pahalta kuin se tapahtumishetkellä hänestä oli tuntunutkin, antoi hänellä ”luvan” lähteä tekemään sitä, mitä hän todella halusi.

Onko sinulle tapahtunut jotakin sellaista, mikä tapahtumishetkellä tuntui jotakuinkin elämäsi kamalimmalta kokemukselta, mutta jälkikäteen onkin osoittautunut asiaksi, josta olet pikemminkin kiitollinen kuin katkera? Entä onko jotakin, mitä haluaisit tehdä, saada tai saavuttaa, mutta ajattelet, ettei se ole ”luvallista” tai ”järkevää”?

 

 

Laita hyvä kiertämään!

Kirjoita kommentti

Your email address will not be published.